Diensten

meer dan 20 jaren ervaring levert onschatbare meerwaarde

Interim Leiderschap

Interim Leiderschap is de term die Think About IT gebruikt voor het tijdelijk leiden van een groep mensen, ongeacht hoe ze in een organisatie zijn georganiseerd. Leiden werkt namelijk zoveel beter dan managen doordat je mensen in een groep in hun krachten zet en het beste uit zichzelf laat halen. Leiden is iets anders dan managen. Als je iets ‘managet’, dan regel je het (meestal zelf). Als je een groep leidt, dan laat je de groep naar een eindsituatie toe werken. De verschillen in werkwijze zijn subtiel anders, maar de eindresultaten van beide zijn merkbaar verschillend. Happy people, better results!

Wilt u het verschil ervaren tussen managen en leiden? Neem contact met ons op en we laten het u zien.

PPP – Management

PPP-Management staat voor het trio Portfolio – Programma – Project Management. Project Management is een veel beschreven, besproken en onderwezen professie, zeker in de ICT-branche. De vergrotende trap hiervan is programma management en daarboven bevindt zich het vakgebied portfolio management.

In organisaties worden soms eindeloze discussies gevoerd over wat ‘de beste’ projectmanagementmethode zou kunnen zijn die zou moeten worden geïmplementeerd. Prince II is hiervan één van de meeste bekende en de meest gehoorde. Een paar woorden in de vorige zin wringen echter een beetje. Een methode implementeer je helaas niet; deze volg je. Voorts moet je een methode begrijpen om hem op je eigen manier te kunnen toepassen. Zomaar een methode volgen en klakkeloos uitvoeren is kansloos. Het gaat voorbij aan het principe en het resulteert in weerstand binnen je eigen organisatie.

Dit alles komt tot uitdrukking in zinnen als “wij doen Prince II” die je terugvindt in functiebeschrijvingen en manieren van werken. Weinig organisaties slagen er in een eigen raamwerk voor projectmanagement te maken, geënt op een bepaalde methodiek, dat echt bij hen past en voor hen werkt. Geen organisatie is hetzelfde. Waarom wordt er dan wel klakkeloos een standaard methodiek direct uit de boeken overgenomen als werkwijze?

Op alle drie vakgebieden kan Think About IT u prima van dienst zijn. Mocht u willen meemaken hoe het omarmen van een methodiek in uw organisatie kan plaatsvinden, neem dan gerust en vrijblijvend contact op. Wij vertellen u graag onze visie hierop.

Meesterschap

Vakmanschap is meesterschap. Meer dan 20 jaar ervaring op het snijvlak van business en ICT biedt u voldoende vakmanschap om u te ondersteunen in het bereiken van uw doelen en wensen. We doen dit door u en uw organisatie verder te helpen met ondersteuning, zodat u daarna weer zelfstandig verder kunt. Het tijdelijk overnemen van werkzaamheden doen we als u daarvoor kiest, onder de premisse dat we de

Advies

Heeft u behoefte aan een sparringpartner voor advies? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. U kunt bij ons terecht met al uw vraagstukken op het snijvlak van business en IT. IT staat namelijk in verbinding met alle onderdelen van uw organisatie en dan is het vanzelfsprekend dat u ook met niet-IT-vragen bij ons terecht kunt. In ons netwerk zijn er tevens zeer betrouwbare en onafhankelijke partners te vinden die u uitstekend op weg kan helpen met andersoortige vraagstukken. Durf te vragen! Meer is niet nodig. Contact is zo gemaakt!

 

EHBP

Zit uw programma of project ‘vast’? Weet u even niet meer hoe u verder moet? Dan is er onze Eerste Hulp Bij Programmablokkades. Ook als u een onafhankelijke second opinion over uw programma of project wilt hebben.

Think About IT is in staat om binnen korte tijd een Programmablokkade Interventie Team (PIT) samen te stellen met daarin de noodzakelijke specialisten die de voor uw unieke situatie noodzakelijke rollen gaan vervullen zoals een programma coach, een Enterprise Architect, een Business Analist, of zelfs een organisatiepsycholoog. Wij nemen met u de gewenste opties door zodra u met ons contact opneemt.

Samen met u zorgt dit Programmablokkade Interventie Team ervoor dat u binnen de kortst haalbare tijd de status van uw programma of project weer helder heeft en duidelijk wordt welke stappen er vervolgens kunnen worden gezet. Er wordt een AED-actieplan opgesteld en er kan worden begonnen met het vormgeven van de eerste herstelfase. Daarna begeleiden wij u in de opvolgende herstelperiode weer zelfstandig verder te kunnen.

Zit u in een dergelijke situatie? Neem dan direct telefonisch contact met ons op.